About Us

Our work strives to enhance our sense of surroundings, identity and relationship to others and the physical spaces we inhabit, whether feral or human-made.

Selected Awards
 • 2004 — Aga Khan Award for Architecture
 • 2009 — Mies van der Rohe Award
 • 2013 — AIA/ALA Library Building Award
 • 2015 — Best Interior, Designers Saturday
 • 2016 — AIA New York Honor Award

Terneuzen

Voor onze opdrachtgevers ontwierpen we een bijzonder huis. De wens van de opdrachtgever was het om een huis van biobased materialen te bouwen en het liefst als passiefhuis uit te voeren.

Omdat het gehele programma op 1 bouwlaag gesitueerd moest worden was deze laatste wens (passiefhuis eis maximaal 15KWh/m2) moeilijk realiseerbaar.

Met verhoogde Rc-waarden voor wanden en dak rond de Rc=10 en een vloer met een Rc- van minimaal 8 ziet het er naar uit dat 20KWh/m2 het best haalbare is.

Toch is dit al een enorme prestatie. Om de doelen te halen van Parijs van maximaal 1.5 graad verhoging,  zou het verbruik van een woning naar maximaal 35KWh/m2 moeten. Pas dan krijgt het het predicaat Paris Proof en daar zitten wij dik onder.

Samen met de opdrachtgevers is er gezocht naar nieuwe innovatieve systemen voor de installaties. Met deze zoektocht snijdt het mes aan twee kanten. De klant krijgt een systeem dat nog jaren mee kan en wij als StroApp krijgt nieuwe kennis waar onze volgende klanten weer maximaal van kunnen profiteren!

 

DUURZAAM EN ENERGIEZUINIG

Gebouwd met houtskeletbouw elementen voorzien van ingeblazen stro isolatie. De buitenzijde is een combinatie van verduurzaamd hout afgewisseld met minerale stuc.

Het dak gebouwd met dak elementen voorzien van vlas isolatie. Aan de binnenzijde komt een stucwerk plafond en de buitenzijde daar waar in het zicht werd voor zink gekozen.

Voor de vloer verwarming en warmwater wordt momenteel gekeken naar een vacuüm boiler met warmte wisselaar t.b.v. de vloerverwarming.

De lage temperatuurverwarming in de vorm van vloerverwarming in meerdere zones aangebracht.

Een ventilatiesysteem op basis van warmte terug winning.

Driedubbele beglazing overal.

ALL Electric ondersteund door 20 st zonnepanelen van ca 450W per stuk op het dak.

Warmwater boiler ca 300L op een temperatuur van 110 graden

Regenwater opvang en gebruik voor het doorspoelen van het toilet, wasmachine gebruik en voor de tuin.

Bouwjaar 2024-2025

 

 • Locatie

  Terneuzen

 • Oppervlakte

  240 m2

 • Werkzaamheden

  Ontwerp, Vergunning, Gunning

 • Energielabel

  A+++