Tiny House

Tiny house ‘De kleine vlegel” wordt gebouwd met cyclische bouwmaterialen, dit zijn materialen die op biologische manier verkregen worden en waarbij de kringloop gesloten is.

De kleine vlegel wordt gebouwd in een prefab stro bouwsysteem, waarbij de binnenzijde wordt voorzien van leem en de buitenzijde wordt afgewerkt met hout.

AFMETINGEN: De buiten maten van de woning zijn 9m x 5,1m. Voor de begane grond lever
t dit een bruto vloeroppervlak op van 45,9m2. Het hoogste punt op de verdieping is 1,9m. Het bruto vloeroppervlak tot aan de 1500mm hoogtelijn is hier 3,7m x 1,1m en bedraagt dus 4,07m2.

02 01

INRICHTING: De kleine vlegel is wellicht klein in afmetingen maar door slim om te gaan en dubbel

gebruik van de ruimte ontstaat er nooit een gebrek aan ruimte en zal de kleine vlegel zeer ruimtelijk aanvoelen

0304


INSTALLATIES:
De kleine vlegel gaat offgrid, en is hiervoor uitgerust met een eigen voorziening tbv drinkwater, het verwerken van afvalwater, het opwekken van stroom en warmwater. Voor het watergebruik wordt gebruik gemaakt van regenwater. Het afvalwater wordt door middel van een helofytenfilter verwerkt. De elektra behoefte wordt opgevangen door zonnecellen. Naast de zonnecellen zit een zonnecollector welke in combi met recirculatie van de HR hout-kachel voor de verwarming  en warm water zorgt.

Kortom de kleine vlegel is een echte krachtpatser!

 

3 thoughts on “Tiny House

 1. Vraag gaan jullie dit huisje bouwen en zo ja waar. Verhuurd u ze ook? Kan je hier ook met 3. Personen in wonen? 3 slaapplaatsen.
  Vr Gr
  J N van der Boom

  1. Beste Ingeborg,

   Het tiny house kost tussen de €75.000,- en de €100.000,- Dit is afhankelijk van het aantal en type installaties, voor het volledig off-grid wonen zijn er namelijk meer installaties nodig. Daarnaast kunnen er ook delen van de woning zelf gemaakt worden, dit zal de kosten doen verlagen.

   Voor meer informatie of voor een vrijblijvende afspraak kan je ons altijd mailen op info@stroapp.nl

   Met vriendelijke groet,

   Henk ten Kate, StroApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *